Rengastietoa

Kesärenkaat

Kesärenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden on oltava vähintään 1,6 mm.

Vaikeissa olosuhteissa esim. vesiliirron välttämiseksi kesärenkaiden kulutuspinnan syvyyden on hyvä olla vähintään 4 mm.

Vanhoja talvirenkaita ei suositella käytettäväksi kesärenkaina. Talvirenkaiden pito märällä tai kuivalla asvaltilla on yleensä huomattavasti kesärenkaita huonompi.

renkaiden korjaus

Talvirenkaat

Jos sää tai keli sitä edellyttää, 1.11.-31.3. aikana on käytettävä talvirenkaita. Nastarenkaita saa käyttää 1.11.-31.3. ja muulloinkin sään tai kelin niin vaatiessa.

Talvirenkaat voivat olla nastattomia tai nastallisia. Nastattomia talvirenkaita kutsutaan kitkarenkaiksi. Niiden pito-ominaisuudet ovat parhaimmillaan lumisella tiellä. Jäisellä tiellä nastarenkaiden pitävyys on parempi, mutta niiden teitä kuluttava vaikutus on kitkarenkaita suurempi.

Talvirenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden on oltava vähintään 3.0 mm. Loskaisella tai lumisella kelillä tai muuten vaikeissa olosuhteissa talvirenkaiden kulutuspinnan syvyys olisi hyvä olla vähintään 5 mm.

Muista tarkistaa myös rengaspaineet säännöllisesti, suosituksen mukaan vähintään kerran kuukaudessa. Oikeat rengaspaineet eri kuormituksille löydät autosi ohjekirjasta. Älä unohda vararengasta. Väärät rengaspaineet vaikuttavat auton ajo-ominaisuuksiin ja polttoaineenkulutukseen sekä lyhentävät renkaiden käyttöikää.

Mihin käytetyt renkaat voi viedä kierrätettäväksi?

Uuden jätelain mukaan käytetyt renkaat voi viedä maksutta mihin tahansa renkaita myyvään liikkeeseen, jos ne vastaavat määrältään ostettavia uusia renkaita. Rengaskierrätyksen vastaanottopisteisiin voit palauttaa vanhat renkaasi maksutta ilman ostovelvoitetta. Renkaita ei saa viedä kaatopaikalle.

Mitkä renkaat kelpaavat kierrätykseen?

Kaikki renkaat kelpaavat Suomessa kierrätykseen. Renkaan tuottajilla on kierrätysvastuu muun muassa henkilö-, paketti- ja kuorma-autojen, mopojen, skoottereiden, moottoripyörien, mönkijöiden, mopoautojen, perävaunujen, työ- ja metsäkoneiden sekä traktorien ja muiden maatalouskoneiden renkaista.

Jos jokin asia renkaisiin liittyen askarruttaa niin ota rohkeasti meihin yhteyttä!

Scroll to Top